Αρχική » Τα Νέα μας
07/06/2022     Βιώσιμη κινητικότητα

Βιώσιμη κινητικότητα στα αστικά κέντρα: Δες όλες τις διαθέσιμες επιλογές σου!

Εάν μπορούσεςνα πας στη δουλειά με ποδήλατο, πατίνι ή σκούτερ, θα το έκανες;

Σύμφωνα με έρευνα τηςMcKinseyπου διεξήχθη τον Ιούλιο του 2021, σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν οχήματα μικροκινητικότητας για τις μετακινήσεις τους, είτε παραδοσιακά είτε ηλεκτρικά.

Τα ευρήματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι ο αριθμός τωνανθρώπωνπου ενδιαφέρονται για πιο φιλικές προς το περιβάλλον μορφές μεταφοράς συνεχώς αυξάνεται.

Μήπως είσαι ένας από αυτούς;

Έλα να δούμε ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές στην Ελλάδα σήμερα και πώς η βιώσιμη κινητικότητα βοηθά εσένα αλλά και τις πόλεις!

 

Γιατί η μικροκινητικότητα είναι εδώ για να μείνει;

Το 2021 ήταν η χρονιά που η μικροκινητικότητα ως έννοια, λύση και τρόπος ζωής άρχισε πραγματικά να εδραιώνεται.

Ειδικά μετά την εμφάνιση του COVID-19 και το πλήγμα που δέχθηκαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μικρά ηλεκτρικά οχήματα, γνωστά και ως ΕΠΗΟ (Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα) άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους των πόλεων όλο και συχνότερα.

Το 2021 ήταν επίσης η χρονιά που οι άνθρωποι, ιδιαίτερα στις πόλεις, άρχισαν να μιλούν ανοιχτά για τον αντίκτυπο της μικροκινητικότητας στη μείωση των ρύπων.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η «πράσινη πόλη» είναι μια πόλη έξυπνη, βιώσιμη και προσβάσιμη, μία πόλη όπου το ηλεκτρικό ποδήλατο, πατίνι ή σκούτερ έχουν κυρίαρχο ρόλο.

03/08/2020     Επιδότηση 2020 – Κινούμαστε Ηλεκτρικά

Οι επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτροκίνητου οχήματος ξεκινάνε στις 3/8/2020!!
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://kinoumeilektrika.ypen.gr/ για να κάνετε την αίτησή σας και να επωφεληθείτε με 20% για την αγορά ηλεκτρικού scooter και με 40% για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου!/

Οι αγορές που θα γίνουν μετά τις 7/8/2020, μπορούν να συμπεριληφθούν στη δράση αυτή και να επωφεληθούν από την επιδότηση.   

Για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα που έχουν εξαντληθεί και αναμένονται, η Greenbike  σας παρέχει επίσημο προτιμολόγιο ώστε να μην χάσετε την επιδότηση.

Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

1) Αγοράζοντας ένα ηλεκτροκίνητο όχημα της Greenbike , παραλαμβάνετε την αντίστοιχη νόμιμη απόδειξη ή τιμολόγιο.
2) Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://kinoumeilektrika.ypen.gr/  και καταχωρείστε τα στοιχεία σας μαζί με το νόμιμο παραστατικό που παραλάβατε από την εταιρία μας.
3) Εφόσον επεξεργαστεί η αίτησή σας από το αρμόδιο τμήμα της δράσης, κατατίθεται το ποσό που δικαιούστε σε τραπεζικό σας λογαριασμό.

 Ποιους αφορά:

  • Φυσικά πρόσωπα και ιδιώτες (ένα όχημα ανά ΑΦΜ).
  • Νομικές οντότητες ανεξαρτήτως μορφής και μεγέθους ( τρία οχήματα ανά ΑΦΜ και έως έξι οχήματα εφόσον η εταιρία δραστηριοποιείτε σε νησιωτικό Δήμο).

 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 23510-33323.

Στοιχεία δράσης: «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ»
Τηλέφωνα επικ/νίας: 2131513640 , 2131513643, 2131513797, 2131513124 , 2131513139 , Εmail : support.kinoumeilektrika@prv.ypeka.gr
Ιστοσελίδα: http://kinoumeilektrika.ypen.gr/

03/06/2020     Επιδοτήσεις για αγορές ηλεκτροκίνητων οχημάτων με στόχο την «πράσινη» κινητικότητα

Έπειτα από τις εξαγγελίες του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Χατζηδάκη, αναμένονται επιδοτήσεις για αγορές ηλεκτροκίνητων οχημάτων με στόχο την «πράσινη» κινητικότητα. 

Μια πιο οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τους περισσότερους ακόμα και την κυβέρνηση.

Τον Ιούνιο 2020, αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης που θα αφορά ηλεκτρικά ποδήλατα, σκούτερ και αυτοκίνητα.

Αυτή η κίνηση εφαρμόζεται ήδη σε κάποιες αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης και οι πολίτες έχουν δείξει μεγάλη ανταπόκριση. Η απαιτούμενη χρηματοδότηση θα προέρχεται από το ταμείο των Ρύπων.

Η Greenbike προσφέρει οικολογικές και οικονομικές λύσεις για τις καθημερινές σας μετακινήσεις με βάση ανάγκες σας. Χωρίς καμία αμφιβολία η εφαρμογή επιδότησης για ηλεκτροκίνητα οχήματα

θα δημιουργήσει ένα δέλεαρ για ακόμα  περισσότερους πολίτες να στραφούν σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Μείνετε συντονισμένοι και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη.