Αρχική » Όροι Χρήσης

 

Τροποποίηση των όρων του παρόντος

Οι εταιρίες IcarOS - Kαραπάνου Μυρτώ & GREENBIKE Ι.Κ.Ε. διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν ή να ανανεώνουν τoυς όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγών οποιαδήποτε στιγμή.

 

Τήρηση αρχείου

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει του Ν.2472/97 τηρούμε τα εμπορικά προσωπικά σας στοιχεία στο αρχείο μας και έχετε πρόσβαση σε αυτά σύμφωνα με το νόμο.

 

Πνευματικά Δικαιώματα

Οι εταιρίες IcarOS - Kαραπάνου Μυρτώ & GREENBIKE Ι.Κ.Ε. είναι δικαιούχοι των πνευματικών δικαιωμάτων του περιεχομένου και της διάρθρωσης του ιστοτόπου www.greenbike.gr

 

Προστασία προσωπικών στοιχείων & Ασφάλεια συναλλαγών

Τα προσωπικά στοιχεία που καταχωρείτε στην εγγραφή σας ως μέλος χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνον από τις εταιρίες IcarOS - Kαραπάνου Μυρτώ & GREENBIKE Ι.Κ.Ε. για την εκτέλεση των παραγγελιών σας. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά πρόσωπα που δεν διατηρούν σχέση συνεργασίας με την εταιρεία μας. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια σας. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας, είναι ασφαλείς και απόρρητα. Επιπλέον, η σύνδεσή σας με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα γίνεται με ασφαλή σύνδεση μέσω κρυπτογράφησης (128 bit) που μας παρέχει η Verisign. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα στοιχεία σας (προσωπικά καθώς και των πιστωτικών σας καρτών) προστατεύονται και στη διαδρομή τους μέχρι την εταιρεία μας.

 

Διαθεσιμότητα προϊόντων

Το Greenbike.gr είναι Online με το πρόγραμμα μηχανογράφησης ERP Pegasus, έτσι ώστε τα προϊόντα να είναι ενημερωμένα με το απόθεμα. Η καταχώρηση παραγγελίας δε συνεπάγεται με την αυτόματη δέσμευση του αποθέματος. Σε περιπτώσεις χαμηλού ύψους αποθέματος, οι εταιρίες IcarOS - Kαραπάνου Μυρτώ & GREENBIKE Ι.Κ.Ε. διατηρούν το δικαίωμα να μην εκτελέσουν κάποια παραγγελία ή μέρος αυτής, εφόσον η διαθεσιμότητα σε σχέση με την ζήτηση αποδειχτεί ανεπαρκής. Στην περίπτωση αυτή θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση. Η τελική επιβεβαίωση διαθεσιμότητας πραγματοποιείται κατά την επεξεργασία της παραγγελίας και την συλλογή των προϊόντων.

 

Ακύρωση Παραγγελίας

Ακύρωση παραγγελίας μπορεί να γίνει στις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Η παραγγελία σας μπορεί να ακυρωθεί μέχρι την ώρα της εκτέλεσης της και πριν την αποστολή αυτής, είτε με τηλεφωνική επικοινωνία (23510-33323) είτε με email (info@greenbike.gr) αναγράφοντας τον αριθμό παραγγελίας.
 • Στην περίπτωση που η παραγγελία σας αποσταλεί και επιθυμείτε να την ακυρώσετε τότε θα χρεώνεστε τα μεταφορικά (αποστολής και επιστροφής) και τα προϊόντα θα επιστρέφονται στην εταιρεία. Τα επιστρεφόμενα προϊόντα θα πρέπει να βρίσκονται στην αρχική τους συσκευασία, σε άριστη κατάσταση, μη χρησιμοποιημένα, στις συσκευασίες όπως αυτά απεστάλησαν, με όλα τα παρελκόμενα και να συνοδεύονται από τα παραστατικά πώλησης (απόδειξη ή τιμολόγιο αγοράς).
 • Σε περίπτωση που το προϊόν σας αποτελεί προϊόν ειδικής παραγγελίας, το οποίο με την σειρά μας το έχουμε παραγγείλει σε προμηθευτή μας, δεν δύναται η ακύρωση της παραγγελίας και επιστροφή τυχόν προκαταβολής ή ακόμη και του ποσού της ολικής εξόφλησής του.

 

Επιστροφή Προϊόντων

O πελάτης έχει το δικαίωμα να κάνει αίτηση υπαναχώρησης και επιστροφής του προϊόντος που αγόρασε μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος ή τηλεφωνικά εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ημερομηνία από την έκδοση του παραστατικού. Από την ημερομηνία αποστολής της αίτησης υπαναχώρησης το προϊόν πρέπει να επιστραφεί στην εταιρεία εντός τριών (3) ημερών και τα έξοδα επιστροφής βαρύνουν τον πελάτη.
Για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα - οχήματα, επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο εάν τα προϊόντα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και δεν έχουν καταγραφεί χιλιομετρικές αποστάσεις.
Για τις λοιπές κατηγορίες (ανταλλακτικά, αξεσουάρ) δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής σε καμία περίπτωση με οποιαδήποτε δικαιολογία από την πλευρά του αγοραστή. Στις περιπτώσεις που η εγκατάσταση του προϊόντος γίνει από μη εξουσιοδοτημένο - συνεργαζόμενο κατάστημα με τις εταιρίες IcarOS - Kαραπάνου Μυρτώ & GREENBIKE Ι.Κ.Ε. , ρητά αναφέρουμε ότι δεν γίνεται καμία επιστροφή δεκτή. Οι εταιρίες IcarOS - Kαραπάνου Μυρτώ & GREENBIKE Ι.Κ.Ε., δεν φέρουν καμία ευθύνη για τον τρόπο εγκατάστασης από τρίτα πρόσωπα.

Για παραγγελίες ανταλλακτικών που μπορεί να χρειάζονται διευκρινίσεις καλό είναι να επικοινωνείτε μαζί μας γραπτώς και αποστέλλοντας φωτογραφίες.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνονται κατόπιν συνεννόησης και τηλεφωνικής ενημέρωσης στο 23510-33323.

Επιστροφές που δε πληρούν όλα τα παραπάνω δε θα γίνονται δεκτές.

Επιστροφή Χρημάτων

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2251/1994 άρθρο 3 παράγρ.4 που αφορά τις αγορές από απόσταση (online), η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της αίτησης υπαναχώρησης του πελάτης και με την προϋπόθεση ότι το προϊόν έχει επιστραφεί στην αρχική του κατάσταση, μη χρησιμοποιημένο και πληροί τα παραπάνω. Οι εταιρείες μας θα επιστρέψουν το ποσό της αγοράς μετά την παραλαβή του προϊόντος στις αποθήκες μας και τον έλεγχο αυτού.

Για την επιστροφή χρημάτων ισχύουν τα ακόλουθα:

 • Εάν η εξόφληση έχει γίνει με πιστωτική κάρτα τότε η εντολή επιστροφής χρημάτων δίνεται άμεσα* από εμάς και τα χρήματα πιστώνονται στην κάρτα σας σε 5-7 εργάσιμες ανάλογα με την τράπεζα έκδοσης της κάρτας σας.
 • Εάν η εξόφληση έχει γίνει τοις μετρητοίς στο κατάστημά μας τότε τα χρήματα επιστρέφονται* με την επιστροφή των προϊόντων.
 • Εάν η εξόφληση έχει γίνει με αντικαταβολή τα χρήματα επιστρέφονται* μέσα σε διάστημα 14 εργάσιμων ημερών σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον ίδιο τον πελάτη.

* Η επιστροφή χρημάτων γίνεται αφού πρώτα τα επιστρεφόμενα προϊόντα ελεγχθούν ως προς την κατάσταση τους από τους αρμόδιους υπαλλήλους των εταιριών μας.

 

Χρόνος Αποστολής & Παράδοσης Παραγγελιών

Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκτέλεση της παραγγελίας σας είναι πέντε (5) εργάσιμες ημέρες εφόσον τα προϊόντα που παραγγείλατε είναι άμεσα διαθέσιμα. Ο χρόνος παράδοσης μιας παραγγελίας διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο αποστολής/παραλαβής καθώς και τον προορισμό.

 • Σε περίπτωση που η παραγγελία σας έχει αποσταλεί με μεταφορική εταιρία, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2 έως 8 εργάσιμές ημέρες. Η πληρωμή με αντικαταβολή δεν υποστηρίζεται.
 • Σε περίπτωση που η παραγγελία σας έχει αποσταλεί με εταιρία κούριερ, ο χρόνος παράδοσης κυμαίνεται από 2 έως 3 εργάσιμές ημέρες.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις αποστολής οι εταιρίες μας δεν φέρουν καμία ευθύνη σε τυχόν καθυστερήσεις στην παράδοση & σε τυχόν φθορές κατά την μεταφορά της παραγγελίας σας. Η μεταφορά των εμπορευμάτων γίνεται με κίνδυνο & ευθύνη του αγοραστή & παραμένουν στην κυριότητά μας μέχρι την πλήρη εξόφλησή τους.

 

Αποποίηση ευθύνης

Οι εταιρίες IcarOS - Kαραπάνου Μυρτώ & GREENBIKE Ι.Κ.Ε. δεν ευθύνονται για τυχόν λάθη σε τιμές, χαρακτηριστικά ή φωτογραφίες και διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής τιμών χωρίς προειδοποίηση. Η μεταφορά των εμπορευμάτων γίνεται με την ευθύνη του πελάτη.

 

Όροι Επισκευής

1.Η επισκευή του προϊόντος θα γίνεται σύμφωνα με την περιγραφή της βλάβης, που υποδεικνύει ο πελάτης.

2.Σε περίπτωση που το κόστος επισκευής του προϊόντος κριθεί από τον πελάτη ασύμφορο, ο πελάτης υποχρεούται να καταβάλει την ελάχιστη χρέωση εργασίας, απασχόλησης ή/και μεταφοράς σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα τιμοκατάλογο της εταιρείας.  Αν διαπιστωθεί ότι το προϊόν δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα, ο πελάτης υποχρεούται να καταβάλει την ελάχιστη χρέωση σύμφωνα με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο, ακόμα και αν δεν απαιτηθεί καμία εργασία επισκευής.

3.Η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον πελάτη προκαταβολή μέρους του ποσού επισκευής ανάλογα με την περίπτωση.

4.Τα επισκευασμένα ή μη προϊόντα που δεν παραλαμβάνονται από τους ιδιοκτήτες τους μετά τη σχετική τηλεφωνική ενημέρωση για το κόστος της βλάβης, χρεώνονται με κόστος φύλαξης 30,00€ μηνιαίως από την ημερομηνία ενημέρωσης.

5.Η μεταφορά από και προς το εξουσιοδοτημένο τεχνικό τμήμα της εταιρείας γίνεται με ευθύνη και έξοδα του πελάτη.

6.Όλα τα προϊόντα, πρέπει να παραδίδονται προς επισκευή στη διεύθυνση:
Icaros, Αγ. Παρασκευής 2, Κατερίνη, ΤΚ 60100.

 1. Η παράδοση προϊόντων προς επισκευή δηλώνει ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων.
 2. Ο πελάτης δηλώνει ότι αποδέχεται τα παραπάνω καθώς και ότι η ενημέρωση του σχετικά με κάθε θέμα που αφορά στην παροχή υπηρεσιών από το τεχνικό τμήμα της εταιρείας σχετικά με την επισκευή των προϊόντων που αναφέρονται στο παρόν Δ.Π.Π., μπορεί να γίνεται με απλή ή συστημένη επιστολή καθώς και με μήνυμα ή με τηλεομοιοτυπία, στη διεύθυνση (ταχυδρομική ή ηλεκτρονική) και στον αριθμό κλήσης που έχει δηλώσει πιο πάνω.
 3. Η ελάχιστη χρέωση που εκάστοτε ισχύει, προκαταβάλλεται.

Για κάθε διαφορά όλων των παραπάνω ορίζονται αρμόδια τα Δικαστήρια Κατερίνης.