Αρχική » Βιώσιμη κινητικότητα
07/06/2022    Βιώσιμη κινητικότητα
Βιώσιμη κινητικότητα

Βιώσιμη κινητικότητα στα αστικά κέντρα: Δες όλες τις διαθέσιμες επιλογές σου!

Εάν μπορούσεςνα πας στη δουλειά με ποδήλατο, πατίνι ή σκούτερ, θα το έκανες;

Σύμφωνα με έρευνα τηςMcKinseyπου διεξήχθη τον Ιούλιο του 2021, σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν οχήματα μικροκινητικότητας για τις μετακινήσεις τους, είτε παραδοσιακά είτε ηλεκτρικά.

Τα ευρήματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι ο αριθμός τωνανθρώπωνπου ενδιαφέρονται για πιο φιλικές προς το περιβάλλον μορφές μεταφοράς συνεχώς αυξάνεται.

Μήπως είσαι ένας από αυτούς;

Έλα να δούμε ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές στην Ελλάδα σήμερα και πώς η βιώσιμη κινητικότητα βοηθά εσένα αλλά και τις πόλεις!

 

Γιατί η μικροκινητικότητα είναι εδώ για να μείνει;

Το 2021 ήταν η χρονιά που η μικροκινητικότητα ως έννοια, λύση και τρόπος ζωής άρχισε πραγματικά να εδραιώνεται.

Ειδικά μετά την εμφάνιση του COVID-19 και το πλήγμα που δέχθηκαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μικρά ηλεκτρικά οχήματα, γνωστά και ως ΕΠΗΟ (Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα) άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους των πόλεων όλο και συχνότερα.

Το 2021 ήταν επίσης η χρονιά που οι άνθρωποι, ιδιαίτερα στις πόλεις, άρχισαν να μιλούν ανοιχτά για τον αντίκτυπο της μικροκινητικότητας στη μείωση των ρύπων.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η «πράσινη πόλη» είναι μια πόλη έξυπνη, βιώσιμη και προσβάσιμη, μία πόλη όπου το ηλεκτρικό ποδήλατο, πατίνι ή σκούτερ έχουν κυρίαρχο ρόλο.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά!

 

Ηλεκτρικά ποδήλατα για ευελιξία και άθληση

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα φαίνεται να κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Πρόκειται για μια τάση που ξεκίνησε το 2020 και αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος, ειδικά μέσα από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», του οποίου ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει σύντομα.

Αυτό το ήξερες; Το 2021 ήταν η χρονιά του e-bikeπαγκοσμίως, με τον ρυθμό αύξησης των πωλήσεων να ξεπερνά το 240%!

Όταν η μετακίνηση από και προς τη δουλειά, η βόλτα ή η έξοδος για λίγα ψώνια μπορεί να μετατραπεί και σε άσκηση, τότε δεν είναι δύσκολο να δει κανείς τα πολλά πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Η… εξελιγμένη μορφή του ποδηλάτου:

 • είναι οικονομικά προσιτή
 • προστατεύει το περιβάλλον
 • είναι κατάλληλη για όλους
 • συμβάλλει στην καλή φυσική μας κατάσταση περισσότερο από κάθε άλλη μορφή micromobility.

Στην κατηγορία των e-bikesανήκουν και τατρίκυκλα ποδήλατα για ενήλικες, τα οποία ανταποκρίνονται σε ακόμα περισσότερες ανάγκες, όπως αυτές των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ με μειωμένη ικανότητα ισορροπίας, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για βιώσιμη κινητικότητακαι προσβασιμότητα.

 

Η επιλογή της Greenbike: Julia X - Ηλεκτρικό Δίκυκλο Λιθίου για μετακίνηση στην πόλη αλλά και την εξοχή!

 

Ηλεκτρικά πατίνια για εύκολη μετακίνηση 

Με τα ηλεκτρικά πατίνια– είτε από ιδιώτες είτε από εταιρείες ενοικίασης – να κατακλύζουν όλο και περισσότερες πόλεις τηςΕλλάδας, το ενδιαφέρον γιααυτά τα οχήματαμικροκινητικότητας συνεχώς αυξάνεται.

Τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού πατινιού πολλά:

 • Είναι ευέλικτα
 • Έχουν χαμηλό κόστος φόρτισης
 • Απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια για μετακίνηση
 • Μεταφέρονται και αποθηκεύονται εύκολα
 • Είναι αθόρυβα
 • Δεν απαιτούν δίπλωμα ή τέλη κυκλοφορίας
 • Είναι οικολογικά (με μηδενική εκπομπή ρύπων)

Το κοινό βρίσκει πλέονστα συγκεκριμένα ΕΠΗΟ έναν νέο, ευέλικτο και οικονομικό τρόπο μετακίνησης, καθιστώντας τα κορυφαία επιλογή micromobility με γρήγορη απόσβεση.

 

Η επιλογή της Greenbike: Salomi - Ηλεκτρικό Πατίνι με μπαταρία λιθίου, κομψό και πρακτικό!

 

Ηλεκτρικά σκούτερ για όσους θέλουν κάτι παραπάνω 

Όσο η κίνηση στις πόλεις αυξάνεται, τα ΜΜΜ γίνονται όλο και λιγότερο ελκυστικά και η προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης ρύπων εδραιώνεται ως αντίληψη, τα ηλεκτρικά οχήματα κερδίζουν έδαφος.

Τι γίνεται, όμως, με όσους θέλουν να «πιάσουν» υψηλότερες ταχύτητες, να διανύσουν πιο μακρινές αποστάσεις και να κερδίσουν μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας;

Την απάντηση έρχονται να δώσουν τα ηλεκτρικά σκούτερ, προσφέροντας όλα τα πλεονεκτήματα μιας συμβατικής βενζινοκίνητης μηχανής σε συνδυασμό, όμως, με μηδενικές εκπομπές ρύπων και πολύ χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα, αφού η βενζίνη βγαίνει από το παιχνίδι.

Ακόμα και με την αύξηση της τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα, η λύση του scooterστο micromobility συγκαταλέγεται ακόμα ανάμεσα στις πιο οικονομικές μορφές μετακίνησης.

 

Η επιλογή της Greenbike: Sophia 1G - Hλεκτρικό Τρίκυκλο Λιθίου με μοντέρνα σχεδίαση για να δώσεις άλλο αέρα στις καθημερινές σου μετακινήσεις. 

 

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για μετακίνηση στην πόλη; 

Τώρα που έμαθες περισσότερα για τα Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα, τη βιώσιμη κινητικότητα και τη μικροκινητικότητα στις πόλεις, ήρθε η ώρα να επιλέξεις το μέσο εκείνο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σου ανάγκες.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, καθώς κάθε επιλογή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα!

Η απόφασή σου πρέπει να βασίζεται στις προτιμήσεις σου και τον τρόπο με τον οποίο εσύ μετακινείσαι, ούτως ώστε το ηλεκτρικό σκούτερ, το πατίνι ή το ποδήλατοπου θα επιλέξεις να γίνει πράγματι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου για μια αληθινά πράσινη πόλη.

 

Για οποιαδήποτε απορία σου σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές micromobility στην πόλη, η GreenBikeείναι εδώ για να σε βοηθήσει!

 «Επικοινώνησε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία!»